Werken bij Microflor, dat is werken in een internationaal bedrijf met een familiaal karakter. Het beste van de twee werelden dus. Innoveren zit in ons DNA, net als zorgen voor elkaar en voor onze omgeving. Vooruitkijken maar ook stilstaan bij belangrijke waarden als samenwerken, integriteit, innovatie en ambitie. Pas dan heb je een veilige basis om (door) te groeien. Net zoals onze planten door de juiste zorg en voedingsbodem ontluiken tot prachtige orchideeën, krijgt elke medewerker de kans boven zichzelf uit te stijgen. Te floreren. 

Onze waarden

Microflor draagt zijn waarden hoog in het vaandel. Om ze te laten groeien hebben we ze herkenbaar en origineel vormgegeven. Here we go.

Ambitius positivus

Ambitius Positivus

Gedreven door goesting. Handen uit de mouwen en dingen verbeteren. Iedereen mee op de boot met verandering als groene motor. Die mentaliteit. Positivo’s die het glas eerder halfvol zien dan halfleeg. Pluk elke dag als een veld vol orchideeën.

Herkenbaar? Join us

 

Collectivus formidabilis

Collectivitus Formidabilis

Alleen geraak je ver. Samen geraak je verder. Alle talenten, ieders expertise of achtergrond zonder onderscheid en met respect voor elkaar in een reageerbuisje. Schudden maar en vooral leren van elkaar. Het resultaat? Een formidabele organisatie.

Herkenbaar? Join us

 

Innovatus originalis

Innovatus originalis

Innovatie en expertise zit verankerd in onze wortels. En dat voel je aan elke vezel binnen ons bedrijf. Innoveren kan je niet op je eentje, daarvoor heb je anderen nodig. En ook ruimte. Dan pas denk je verder dan waar anderen stoppen. Origineel dus, of out of the plug.

Herkenbaar? Join us

 

Integritus optimus

Integritus Optimus

Oprechtheid. Eerlijkheid. Authenticiteit. Iedereen kan en mag hier gewoon zichzelf zijn. Zodat iedereen zich goed voelt en met goesting komt werken. Met werk en privé in balans. Met de juiste potgrond om te groeien in de richting die het beste past bij je persoonlijkheid. En dan verschijnt die smile vanzelf.

Herkenbaar? Join us

 

Dat zijn de mensen die Microflor wil aantrekken én houden. Herkenbaar?

Join us, wie weet ben jij de volgende Microflor magnificus?

Waarom werken bij Microflor?

Zoek je een werkplek waar mens en natuur centraal staan? Waar je kansen krijgt om te groeien en zo boven jezelf uit te stijgen? Waar elke lach oprecht is en iedereen, van labo- of serremedewerker, bediende tot biowetenschapper terecht fier is op zijn of haar product of bijdrage?

’t Is hier: smile en solliciteer

Dit mag je verwachten:

  • Vlakke organisatiestructuur. What you see is what you get. Geen gedoe maar duidelijkheid.
  • Oog voor de mens achter de medewerker. Welzijn is voor ons prioritair, niet alleen vandaag maar ook binnen pakweg 30 jaar.
  • Gezonde werk/leven balans
  • Vrijheid. Veel ruimte voor initiatief en eigen inbreng.
  • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en groei.
  • Werken in een lokaal Belgisch bedrijf met internationale uitstraling.
  • Duurzaamheid. Wij houden onze ecologische footprint binnen de perken. Hoe? Enkele voorbeelden: zonnepanelen, elektrische laadpalen voor auto’s en fietsen, herbruikbare waterflessen … Bekijk hier het volledige plaatje.
  • Veelzijdige werkomgeving: labo’s, serre, kantoren …
  • Goed bereikbaar, zowel vanuit Antwerpen als vanuit Gent.

En vooral veel aangename, gedreven collega’s. Maak onderaan kennis met de Microflor magnifici.

Waar werken je collega’s?

Werken bij Microflor, betekent werken in een veelzijdige werkomgeving met uiteenlopende profielen en functies. Voor sommige functies – biowetenschapper bijvoorbeeld - heb een specifiek diploma nodig. Voor andere functies dan weer niet. Je handen zijn een belangrijk instrument en geduld een schone deugd. En liefde voor plant en mens, dat zeker. Oog voor detail, ook mooi meegenomen. En verwondering, zin om te groeien, net als onze plantjes.

 

Een overzicht van onze afdelingen:

Veredeling

In de R&D afdeling (onderzoekslabo) en proeftuin in Lochristi gaan onderzoekers en laboranten op zoek naar nieuwe plantenrassen. Onze veredelaars gebruiken zowel klassieke als moderne veredelingstechnieken, over de jaren heen geëvolueerd van meer intuïtief naar sterk data gedreven. Het proces om bijvoorbeeld voor phalaenopsis een nieuwe variëteit te ontwikkelen en in de markt te zetten duurt maar liefst 7-9 jaar!

Microflor Veredeling

Labo vermeerdering

In onze productielabo’s in Lochristi en Slovakije vermeerderen we op grote schaal planten via in-vitrotechnologie. Van één plantje naar duizenden kwaliteitsvolle klonen. Ieder plantje start vanuit een technologisch en steriel snijproces waar heel wat fijne arbeid komt bij kijken. Met de juiste voedingsbodem en onder gecontroleerde omstandigheden ontstaat uit ieder stukje weefsel een klein plantje! 

Microflor Vermeerdering

Acclimatisatie

In onze serres in Lochristi kweken we de kleine plantjes uit het labo op tot jongplanten. In deze serres groeien planten in sterk gecontroleerde omstandigheden (licht, voeding enzovoort) tot wanneer ze klaar zijn om naar onze klanten – de telers die de planten tot bloei brengen – te vertrekken.

Microflor Acclimatisatie

Ondersteunende diensten

Om alles vlot te laten verlopen, heeft Microflor diverse teams: supplychain, engineering, technische dienst, finance, hr, IT, sales & marketing …

Microflor Labo

Ontdek hoe Microflor uw bedrijf helpt groeien