Microflor verwelkomt Smile Invest als businesspartner

De familie Floré verwelkomt Smile Invest als minderheidsaandeelhouder en zakenpartner in Microflor. 

Microflor is actief in het veredelen en vermeerderen van tropische planten, hoofdzakelijk Phalaenopsis-orchideeën. In de laatste 30 jaar is Microflor uitgegroeid tot een wereldwijde top 3 speler in de veredeling, vermeerdering en acclimatisatie van orchideeën, de belangrijkste soort binnen de kamerplanten. Het bedrijf heeft unieke expertise inzake in-vitro vermeerderings- en veredelingstechnologie opgebouwd, wat geleid heeft tot een uitgebreide eigen portfolio aan plantgenetica bestaande uit meer dan 160 commercieel beschikbare variëteiten en meer dan 1.000 variëteiten in ontwikkeling. Microflor is gevestigd te Lochristi, België, en belevert vanuit haar state-of-the-art laboratoria en productiefaciliteiten in België en Slovakije jongplanten aan haar klanten in Europa en Amerika. 

De horticultuur markt is snel aan het veranderen door de intrede van meer geavanceerde technologie, schaalvoordelen die leiden tot een consolidatieslag, een verschuiving van de verkoopkanalen richting de grootdistributie en een groeiende vraag in opkomende landen. Microflor heeft een ambitieus groeiplan om in te spelen op deze snel veranderende markt en heeft daarom besloten een ervaren partner aan te trekken om samen deze ambitie te realiseren. 

Febe Floré, CEO van Microflor, is enthousiast over het partnership met Smile Invest en de toekomst van het bedrijf:

“Samen met onze adviseur Oaklins hebben we meerdere scenario’s bekeken en we zijn verheugd om Smile Invest als onze nieuwe partner bij Microflor te verwelkomen en zijn enthousiast over deze nieuwe groeifase voor ons bedrijf. We hebben een partner gevonden die blijk geeft van ondernemersschap, de focus legt op waardecreatie op lange termijn en goed aansluit bij onze familiale waarden. Met Smile Invest hebben we nu ook de ervaring aan boord om actief op zoek te gaan naar acquisitieopportuniteiten en onze expertise inzake in-vitro vermeerderings- en veredelingstechnologie verder te versterken.”

Thomas Dewever, Managing Partner bij Smile Invest, voegt toe:

“We zijn enthousiast over de groeiperspectieven van Microflor in een consoliderende markt en zijn bijzonder onder de indruk van het track record van het management team. Microflor heeft over de voorbije jaren een unieke en brede portfolio uitgebouwd aan soorten orchideeën voor haar klanten in Europa en Amerika. Deze onderneming is een echte innovator inzake in-vitro vermeerderings- en veredelingstechnologie. De gespecialiseerde knowhow en expertise in dit familiebedrijf is uniek en vormt een stevige basis om wereldwijd verder te groeien. Deze investering past perfect in de activiteiten van Smile Invest gezien onze focus op innovatieve, ambitieuze marktleiders met sterke technische capaciteiten.

Over Smile Invest:

Smile Invest (Smart Money for Innovation Leaders) is een Europese investeringsmaatschappij met €350 miljoen kapitaal onder beheer, gefinancierd door 40 ondernemende families met een lang termijn focus op innovatieve groeibedrijven. Smile Invest richt zicht op bedrijven actief in technologie, healthcare en innovatieve consumentenbedrijven.  Vanuit kantoren in Leuven en Den Haag ondersteunt het team ambitieuze ondernemers en managers  in het realiseren van hun groeiplannen.